AMANDA GRACE – GIVE ME AWAY

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

Amanda Grace is een Amerikaanse zangeres en songschrijfster uit Winona, Minnesota die zowel solo optreedt alsook met haar eigen ‘Amanda Grace Band’. Daarnaast speelt ze eveneens mee in de enkel uit vrouwen samengestelde folkformatie ‘Wildflower’. Speciaal aan haar muzikale verleden is dat ze zich eerst bezighield met het componeren van kinderliedjes en dat ze nadien de inspiratie voor haar eerste liedjes heeft gevonden in enkele tragische gebeurtenissen in haar familie.

Toen haar neefje Bryce Breuer plots aan leukemie stierf nam ze haar debuutplaat met kinderliedjes “Trains, Cars & A Trip To Mars” op in 2010 en toen diens vader Tim wat later ook overleed was die gebeurtenis de aanzet tot haar tweede akoestische plaat “Embrace” uit 2012. Daarna volgden nog twee EP-tjes “Keeping Hearts” in 2014 en “Better Life” uit 2017 en een derde full-cd “Rayne Angel” kwam op de markt in 2018. Na de lange coronalockdownperiode kwam in de zomer van 2021 haar 7e officiële plaat “Please Dear Sun” uit.

Zelf zegt ze dat o.a. Mariah Carey, Norah Jones en de Ierse rockgroep ‘The Cranberries’ met de in 2018 op amper 46-jarige leeftijd overleden frontvrouw Dolores O’Riordan voor haar eigen muzikale carrière als belangrijke inspiratiebronnen dienst deden. Nu komt Amanda Grace op de proppen met een nieuw volwaardig album “Give Me Away”. De mooie titeltrack van deze plaat kunt u beluisteren op de video die we aan dit verhaal heben toegevoegd.

Een verdere selectie van onze favoriete tracks uit de elf nummers van deze plaat brengt ons bij de songs “Wouldn’t Be You”, het rockende “Hey Pretty One”, de melancholische pianoballad “Love Yourself”, het intimistische “Mother’s Lullaby” en het liefdesliedje “Best Part of Me”. Ook heel mooi is haar gepersonaliseerde coverversie van de klassieker “Can’t Take My Eyes Off Of You”, de song die in 1967 voor het eerst werd gebracht door Frankie Valli en daarna nog door vele anderen werd gecoverd. Tot slot willen we hier ook nog even een pluim op de hoed steken van de instrumentalisten die Amanda Grace in de opnamestudio hebben begeleid: bassist Ian Allison, gitarist Steve Bosmans, drummer Noah Levy en multi-instrumentalist en albumproducer Matt Patrick.

(valsam)